Арена

“Беркутівці” намагаються виглядати не як кати, а як жертви

Спікер Верховної Ради 8-го скликання Андрій Парубій заявив, що історію Революції Гідности намагаються переписати.

Стороною захисту “беркутівців” у судовому процесі Парубію було поставлено запитання про те, чи відомо йому, що під час зіткнень у центрі Києва 18 лютого 2019 року міліціонери отримали 133 вогнепальних поранення, а восьмеро з них загинули.

На це питання Парубій відповів: “Не відомо”. Про це передає кореспондент “Букв”.

Адвокат “беркутівців” уточнив, чи міг Андрій Парубій припустити, що “знав не про все, що відбувалося на Майдані”.

“Я був на Майдані практично від першої хвилини. Усі рази, що я був, я бачив нелюдське, звіряче, надмірне використання сили правоохоронцями проти протестуючих. Я це бачив, починаючи з 21 листопада, коли нас намагалися відтіснити з Майдану. Я це бачив 10-11 грудня, коли по-звірячому з усіх боків просто калічили хлопців, коли палицями [мається на увазі – гумовими кийками] пробивали їм голови. Я це бачив, бо й сам є потерпілим. І коли намагаються переписати історію Майдану… Виявляється, не Янукович, не Захарченко, чи не Якименко віддавали накази і знищували мирний протест, а, виявляється, мирний протест атакував правоохоронців – це виглядає трохи смішно. Треба було бачити їх [беркутівців] масу людей, їх екіпіровку… Це намагаються створити іншу історію українського Майдану”, – рішуче заявив Парубій.

21 листопада в Україні згадують про події Революції Гідности (2013) і Помаранчевої революції (2004), відзначаючи День Гідности та Свободи.

Раніше народний депутат 8–го скликання Сергій Пашинський під час надання свідчень відеозв’язком у Святошинському райсуді Києва заявив, що євромайдан був мирним протестом українців проти режиму Віктора Януковича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *