Арена

В Ізраїлі визнали, що Путіну створили комфортні умови на форумі по Голокосту

На Всесвітньому форумі з питань Голокосту в Єрусалимі “забули” згадати деякі історичні факти, які не можуть сподобатись РФ та її президенту. Пізніше меморіальний комплекс Яд Вашем вибачився за допущені “неточності”.

Про це повідомляє The Times of Israel з посиланням на лист музею в газету Haaretz

“Ми приносимо вибачення за дуже невдалий інцидент, який стався … На жаль, відео на цьому заході, зокрема, те яке коротко викладає ключові моменти Другої світової війни і Голокосту, включало неточності і часткове відображення історичних фактів, які створили незбалансоване враження … Відео … не відображають складну картину”.

Яд Вашем заявляє, що ці відео не відображають і дослідницьку позицію самого музею з цих питань.

Музей Голокосту Яд Вашем на церемонії на честь 75-ї річниці визволення Червоною Армією табору Аушвіц-Біркенау, в якій взяли участь десятки світових лідерів, в тому числі президент Росії Володимир Путін, демонстрував відеоролики, які були присвячені майже виключно ролі Радянського Союзу в розгромі нацистів. При цьому були значно применшені роль Америки, Великої Британії та інших країн-союзників.

Під час церемонії, також, “забули” про змову Сталіна з Гітлером в пакті Молотова-Ріббентропа, який поклав початок війні, та інші факти, незручні для Москви.

Путін був запрошений виступити на цьому заході.

Український президент  Зеленський відвідав Яд Вашем, проте не був присутній в залі, де виступав Путін.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *