Арена

Порушення прав людини в окупованому Криму обговорять в ООН

Порушення прав людини в окупованому буде розглянуто 6 березня на засіданні Ради Безпеки за формулою Арріа.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на  спікера Постійного представництва України при ООН Олега Ніколенка, таку ініціативу виявила українська делегація в ООН за підтримки країн-партнерів.

“У п’ятницю відбудеться засідання Ради Безпеки ООН за формулою Арріа щодо ситуації в Автономній Республіці Крим і м. Севастополь. Ініціаторами виступили Україна і країни-партнери – Естонія, США, Німеччина, Франція, Великобританія і Бельгія”, – зазначив дипломат.

Обговорення почнуться о 10:00 за місцевим часом або 17:00 за Києвом. Очікується, що учасники засідання з української сторони оприлюднять факти порушень прав людини на півострові, ознайомлять членів Радбезу із заходами, які вживає керівництво України для захисту населення на окупованих територіях, а також із зусиллями, спрямованими на деокупацію Криму.

Також йтиметься про можливість для поглиблення взаємодії між основними інститутами ООН і громадянським суспільством з метою покласти кінець обмеженням прав людини в Криму з боку окупаційної влади.

«Чи хочуть росіяни війни?!» За мотивами битви Кислиці з Небензею

Планують, що українську сторону представлятимуть, зокрема, постійний представник президента України в Криму, керівництво Меджлісу кримськотатарського народу і представники українських неурядових організацій.

У засіданні Ради Безпеки ООН за формулою Арріа беруть участь, зокрема, представники державного та недержавного секторів країн, які не входять до складу Радбезу. Це дозволяє отримати більш ґрунтовну інформацію з питань, що належать до сфери компетенції РБ ООН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *