Арена

Лише 18 депутатів із фракції “Слуга народу” не погодилися з “лінією партії”

Депутатка від фракції «Слуга народу» Вікторія Подгорна пояснила, чому вона та деякі її колеги по партії утрималися від підтримки нового уряду, який сформував новий прем’єр-міністр Денис Шмигаль за цілковитого сприяння президента В. Зеленського, під час голосування у Верховній Раді 4 березня. Про це вона написала у своєму «Фейсбуці».

Подгорна зізналася, що деяких кандидатів у міністрів «слуги народу» просто не знали.

«Моя позиція по уряду – утрималась. По-перше, ми не знаємо міністрів деяких ключових міністерств. Як зрозуміти тоді його реальну стратегію? По-друге, я взагалі не вірю в ротації кадрів як спосіб покращити ефективність управління… По-трете, склад уряду показує «прагматизм» і відмову «від експериментів», в українському контексті це читається – «реформ не буде». А саме це вдало чи ні, але спробував робити попередній уряд», – вважає депутатка.

Вона відзначила, що пакетне голосування – «це не варіант, коли мова йде про настільки різних кандидатів, які не проходять з нашої політичної сили, і ти їх просто не знаєш. А якщо знаєш, не хочеш підтримати в купі з тим, з ким поділяєш позицію», – пояснила Подгорна.

Нагадаємо, проти призначення нового складу уряду проголосував лише один депутат із фракції «Слуга народу» у Верховній Раді.

Додамо, що ще шість «слуг народу» утрималися:

Ігор Василів,
Роман Соха,
Єлизавета Богуцька,
Роман Грищук,
Дмитро Гурін,
Вікторія Подгорна,
Єгор Чернєв.

Крім того, ще два народні обранці з цієї фракції не голосували:

Данило Гетманцев,
Михайло Крячко.

Водночас 10 осіб були відсутніми:

Марина Бардіна,
Валерія Божик,
Лада Булах,
Микола Галушко,
Анастасія Красносільська,
Олександр Федієнко,
Ганна Бондар,
Олексій Леонов,
Олександр Маріковський,
Максим Ткаченко.

Раніше повідомлялося, що 4 березня на позачерговому засіданні Верховна Рада призначила новий склад Кабінету міністрів, який був запропонований прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

Нагадаємо, у Верховній Раді на позачерговому засідання депутати проголосували за призначення прем’єр-міністром Дениса Шмигаля. За кандидатуру Шмигаля проголосував 291 депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *