Арена

Уряд звільнив “нове обличчя митниці”, яке важко працювало

На позачерговому засіданні уряду було звільнено очільника Митної служби Максима Нефьодова та  Державної податкової служби Сергія Верланова.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у своєму Телеграмі.

Крім того, за даними Гончаренка, звільнили також заступників Нефьодова — Роберта Зелді, Дениса Шендрика та Сергія Пєтухова. З посади заступника голови Державної податкової служби звільнили Дмитра Венціковського.

Як повідомляла раніше онлайн-газета ПолітАрена, Максим Нефьодов і троє його заступників кілька місяців отримували надбавки до окладу в розмірі 600% за “інтенсивність праці” і “виконання особливо важливої роботи”. Мінфін дав дозвіл на нарахування надбавок після того, як сам Нефьодов звернувся до відомства.

Український публіцист Віталій Портников вважає, що ці кадрові рішення влади перетворюють країну на посміховисько.

“Рішення про відставку керівників Державної податкової служби та Митної служби Сергія Верланова і Максима Нефьодова не виглядало б таким анекдотом, якби вимога про їхню відставку не була б одним із головних пояснень доцільності відставки міністра фінансів Ігоря Уманського, призначеного на цю посаду за кілька тижнів до свого власного звільнення і відправленого у відставку за кілька тижнів до звільнення тих, кого він намагався звільнити. Втім, тепер Уманський – радник неформального віце-президента країни Андрія Єрмака, а до Нефьодова приходять з обшуками”, – пише Портников.

Сам Нефьодов на свої сторінці у Фейсбук виклав фото у футболці з казковим персонажем з “Гаррі Поттера”, та написав, що пишається фактом звільнення не лише його самого, а й всіх заступників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *