Арена

Активісти намагаються не дати забути генпрокурору гучну справу Гандзюк (ВІДЕО)

Активісти у Facebook-спільноті “Хто замовив Катю Гандзюк?” повідомили, що під будинком, де живе Венедіктова,  з’явився новий напис, зроблений білою і червоною фарами: “Венедіктова – вбивця справи Гандзюк”. Раніше там було написано “Тут живе подруга вбивць”, та напис було замальовано.

27 квітня Офіс генпрокурора та СБУ оголосили про завершення слідства у справі щодо організації нападу на Катерину Гандзюк. Натомість активісти виступили із заявою, що справу передають до суду, не завершивши всіх слідчих дій. В той же день ініціативна група “Хто замовив Катю Гадзюк?” провела акцію протесту проти рішення про завершення розслідування справи. Сьогодні вони повторили свої вимоги генпрокурору.

Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під’їзду її будинку в Херсоні. 4 листопада Гандзюк померла.

За підозрою у причетності до вбивства були затримані п’ятеро осіб, а 12 листопада 2018 року стало відомо про арешт Ігоря Павловського – колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але той вийшов під заставу у 2 млн 497,3 тис. грн.

6 червня п’ятьох безпосередніх виконавців нападу засудили до позбавлення волі терміном від 3 до 6,5 років.

У січні цього року в Болгарії за організацію нападу на Катерину Гандзюк затримали Олексія Левіна, помічника-консультанта депутата Херсонської облради. 16 березня його екстрадували в Україну.
Читайте також: Баканов і Венедіктова не прийшли на засідання ТСК у справі Гандзюк

На думку слідчих, Левін є ключовою фігурою, яка пов’язує виконавців (“групу Торбіна”) і замовників нападу на Гандзюк. Саме він підозрюється в організації цього злочину, підбурюванні до його виконання, наданні інформації, зокрема, про місце проживання Гандзюк.

У березні суд продовжив строк розслідування справи проти Левіна до 29 липня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *