Арена

Між двома попами РПЦ стався скандал

Головний російський піп Володимир Гундяєв, відомий під прізвиськом патріарх Кирило, заборонив іншому відомому попу Андрію Кураєву надавати “магічні послуги”, тобто здійснювати священнодійства, повідомили у Московській міській єпархії.

“З огляду на Ваші попередні дії, щодо яких надходили скарги на моє ім’я, Ви забороняєтеся у священнослужінні до ухвалення рішення єпархіальним церковним судом після розгляду згаданих дій”.

Причиною такого рішення назвали “публічну образу пам’яті настоятеля Богоявленського кафедрального собору міста Москви протоієрея Олександра Агейкіна, незважаючи на скорботу його дружини і дітей, в день його кончини, що характеризує цю дію не тільки як аморальну, а й як особливо цинічну”.

У своєму блозі Кураєв написав про загиблого від коронавірусу священника та назвав його “тупим кар’єристом, який зробив кар’єру в сфері VIP-сервісу”.

Він також нагадав, що через “дрібні реформи Кирила” той став першим настоятелем Єлоховського собору, хто не отримав титул протопресвітера.

Сам Кураєв заявив, що ця заборона його не хвилює, оскільки він переймається через смерть папа Гергія Бреєва, який колись дав йому рекомендацію до московської семінарії.

Нагадаємо: За останню добу в Москві померла рекордна кількість пацієнтів з коронавірусом – 67 осіб, у всіх була підтверджена пневмонія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *