Арена

ДБР підозрює МВС в оприлюдненні персональних даних українців

У ДБР розпочали розслідування витоку персональних даних мільйонів українців, до якого можуть бути причетні посадовці МВС і міграційної служби. Мова йде про несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації, що заподіяло істотну шкоду, вчинену за попередньою змовою групою осіб.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Персональні дані українців було поширено на анонімному телеграм-каналі. Попередній аналіз показав, що йдеться про компіляцію з інформаційних баз різних державних відомств і недержавних організацій за попередні роки. Роботу ресурсу, який протиправно розповсюджував персональні дані громадян, припинили. Нацполіція розпочала кримінальне провадження за фактом витоку інформації про персональні дані громадян.

Анонімний Телеграм-канал UA Baza раніше повідомив, що його база поповнилася мільйонами водійських посвідчень українців. Користувачі соцмереж почали перевіряти цю інформацію й забили на сполох.

На Facebook-сторінці мобільного додатку “Дія” заперечують, що злив даних з 26 мільйонів водійських посвідчень міг відбутися через цей додаток. Там стверджують, що “Дія” не має бази даних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *