Арена

Ідеал держави Авакова, це коли можна посадити за ґрати того, хто замахнувся на поліціянта

МВС готує законопроєкт про посилення відповідальності за образу поліцейського та застосування газових балончиків під час акцій.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко і інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Після подій під судом щодо Стерненка (громадський активіст, якому оголошено про підозру в умисному вбивстві і якому суд обирав запобіжний захід – ред.) я отримав завдання розробити законопроєкт. У ньому буде збільшено штраф за образи поліцейських, які ми чуємо постійно. Далі, щодо використання газових балончиків: ми будемо вводити додаткову відповідальність для тих, хто труїть ними поліцейських або інших учасників акції”, – сказав Геращенко.

Він додав, що звичайні люди можуть мати балончики як засоби самозахисту, але коли сльозогінний газ використовується проти поліцейських або інших учасників акції – це є порушенням і вже не мирною акцією протесту.

“Це буде додаткова кваліфікуюча ознака. В статті кримінального кодексу про хуліганство як обтяжуюча обставина вказується використання кастетів, біт і т. д., ми додамо туди ще і сльозогінний газ, – зауважив Геращенко.

Він наголосив, що тоді за це можна буде отримати реальний термін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *