Арена

Жахлива трагедія сталась з українцями в Польщі

5 березня біля польського міста Ярослав сталася смертельна аварія з українським автобусом сполученням Познань- Херсон. Транспорт пробив огорожу, злетів з естакади на узбіччя й перекинувся. У салоні перебувало 57 громадян України, серед яких двоє – водії. Станом на ніч 5 березня у лікарні залишалось 29 людей, з них 14 – у важкому стані.

В аварії загинули 3 жінки і 2 чоловіка. Серед пасажирів рейсового автобуса була одна мешканка Львівської області. Жінка зараз перебуває у гуртожитку в Ярославі. Усі інші пасажири – жителі південних і центральних областей України. Про це у Facebook повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Польські слідчі перевіряють інформацію щодо кількості пасажирів, оскільки у списках зазначені 54 людини. Усі вони не були знайомі між собою. Є версія щодо технічної несправності автобуса. Тахограф показував, що за 4 секунди до зіткнення з енергопоглинаючим бар’єром швидкість автобуса впала з 95 до 45 км/год. Не виключено, також і те, що водій заснув за кермом.

Згідно свідчень очевидців трагедії, автобус за лічені секунди перекинувся на правий бік, а скалічені люди сильно кричали. Найсильніші травми отримали не пристебнуті ременем безпеки пасажири. Коли автобус раптово сповільнився, пасажирів розкидало по салону. Так вони вдарялися об сидіння і салон автобуса. Це викликало численні травми голови, хребта, черевної порожнини та кінцівок.

Президент України Володимир Зеленський вже висловив свої співчуття.

“Робимо все можливе для надання допомоги”, – запевнив президент.

Президент Польщі Анджей Дуда також висловив співчуття у зв’язку зі смертельною ДТП.

“Я глибоко засмучений жахливою новиною про катастрофу українського автобуса біля Кащице, в результаті якої загинуло 6 осіб і кілька десятків отримали поранення. Мої щирі співчуття сім’ям загиблих і всім нашим українським друзям”, – написав Дуда.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *