Арена

Прессекретарка українського президента добре транслює думки Кремля

“Українська російська мова” є частиною культури України.

Таку свою думку висловила прессекретарка українського президента Мендель в ефірі програми “Погляд з Банкової” на каналі “ДОМ”.

“Українська мова, як і ідентичність українців — це куди більше явище, ніж виключно протистояння Росії. І в цьому наше поки неусвідомлене багатство. А російська, точніше українська, російська — це частина культурного розмаїття нашої країни… І зараз, і раніше, російська не була і не є власністю виключно Росії”, — заявила Мендель.

Вона навела приклад англійської мови, яку використовують в різних країнах, на всіх континентах, але Велика Британія не вважає англійську виключно своєю.

“Так і Росія не є монополістом на російську мову, і нам пора давно самим демонополізувати цю російську, і сказати голосно, що в Україні є українська російська мова”, — сказала вона.

На таку заяву Мендель відреагували відомі журналісти і політики. Скажімо, Сергій Руденко вважає таку заяву дивною в умовах війни. А от нардеп Микола Княжицький порадив пані Мендель подумати ще про “польську українську, румунську українську і розвивати різні українські мови, а не різні російські”.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *