Арена

Нова пандемія наближається з Індії, цього разу все набагато небезпечніше

В Індії завили про зростання епідемії рідкісної хвороби – “чорного грибка”. Смертність від неї становить близько 50%, а мало не єдиним способом лікування є видалення очей.

Про це повідомляє BBC.

Лікарі розповіли, що люди, які вилікувалися від COVID-19, з більшою ймовірністю захворіють на мукормікоз. Це відбувається через те, що коронавірус лікується стероїдами, які пригнічують імунну систему.

Зараз загальна кількість заражених цією інфекцією в країні оцінюється в 8848 осіб. У державній лікарні “Махараджа Ешвантрао” пацієнти заповнили більшість ліжок, залишивши тільки 185 вільних з 1100 місць.

За словами завідувача одного з відділень доктора Панді, більше 80% хворих потребують негайного хірургічного втручання.

“Цей сплеск кількості пацієнтів був однозначно несподіваним. Ми раніше бачили один-два випадки хвороби роком раніше. Зараз зараження чорним грибком стало складніше, ніж COVID-19”, – зазначив він.

Що таке Мукормікоз?

Це дуже рідкісна і небезпечна хвороба, яку викликає мукорна цвіль. Вона зустрічається в грунті, рослинах, гної, а також гниючих фруктах і овочах. Зазвичай грибок не є небезпечним, але для людей з ослабленим імунітетом, наприклад, хворих на діабет, рак або ВІЛ/СНІД, він може становити смертельну загрозу.

У людей утворюються тромби, виникає сильний біль в носі і горлі, він вражає слизову оболонку і навіть може призвести до сліпоти і смерті. Часто єдиний спосіб лікування таких пацієнтів – видалення ураженого органу.

Вартість протигрибкової внутрішньовенної ін’єкції становить 3500 рупій (близько 47,5 доларів) за дозу, а такі ін’єкції потрібно вводити кожен день протягом восьми тижнів. Заміни цьому препарату немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *