Арена

Росія влаштувала чергову небезпечну провокацію у Чорному морі

Російські винищувачі створили небезпечну ситуацію біля фрегата ВМС Нідерландів “Evertsen” у Чорному морі, коли він перебував поблизу Криму.

Як повідомляє ЄП, про це йдеться у заяві на сайті Міноборони Нідерландів.

За інформацією відомства, інцидент стався 24 червня, коли корабель перебував у міжнародних водах на південний схід від узбережжя окупованого Криму.

“Літаки неодноразово переслідували “Evertsen” приблизно між 15:30 і 20:30 за місцевим часом. Вони здійснювали небезпечно низькі польоти, симулюючи атаки на корабель. Винищувачі були озброєні бомбами і ракетами “повітря-земля”, призначеними для стрільби по цілі з повітря”, – йдеться у заяві.

Міноборони Нідерландів наводить слова капітана фрегата, який назвав такі дії російських військових безвідповідальними та небезпечними.

“Evertsen” перебував у відкритому морі в міжнародних водах. Для цих агресивних дій не було жодної причини. Незважаючи на це, небезпечний супровід тривав кілька годин. Це була безвідповідальна та небезпечна поведінка на морі”, – сказав він.

Фрегат “Evertsen” входить до британської ударної групи і патрулює Чорне море з британським есмінцем HMS Defender. Кораблі проводять навчання з союзниками з регіону та відвідують деякі порти.

Як повідомляла раніше онлайн-газета ПолітАрена, міноборони Росії заявило, що 23 червня літак відкрив попереджувальний вогонь по британському есмінцю HMS Defender. Британія заперечила обстріл росіянами.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *