Арена

ДБР звинувачують у знищені таємних документів щодо зрадника Януковича і його міністрів оборони – ЗМІ

Протягом 24-26 лютого Державне бюро розслідувань знищило таємні матеріали в справах президента-втікача Віктора Януковича, начальника його Генштабу Володимира Замани і його міністрів оборони Дмітрія Саламатіна та Павла Лєбєдєва.

Про це повідомила журналістка “Цензор.НЕТ” Ірина Ромалійська.

За її словами, їй передали внутрішню доповідну записку з одного з правоохоронних органів України.

“24 лютого о 1:30 ночі (тобто, за 2,5 години до вторгнення) з центрального Офісу ДБР у Києві вивозять таємні матеріали, серед яких секретні якісь документи й матеріали НСРД. НСРД — це негласні слідчі розшукові дії, ну тобто всі ці прослуховування, таємні знімання й таке інше. Усе це добро везуть на Захід країни, у Хмельницький. Ну, щоб зберегти, щоб ворогові не дісталися”, — розповіла Ромалійська.

Уже 25 лютого до Хмельницького приїхали директор ДБР Олексій Сухачов, керівник Головного оперативного управління ДБР Ігор Гейда й керівник Головного слідчого управління ДБР Олександр Удовиченко. Старший групи режимно-секретного підрозділу Лавринович доповів, які з таємних матеріалів уже знищили за усним наказом Сухачова, й попросив дозволу на ліквідацію чергової партії, де містились також помічені грифом “Особливої важливости”. Сухачов дав резолюцію: “Дозволяю”.

Отже, було знищено секретні матеріали в таких справах, як-от:

  • “Харківські угоди” (про продовження до 2042 року базування московитського флоту в українському Криму);
  • доведення української армії до зубожіння (підозрювані: Янукович, начальник його Генштабу Замана, два його міністри оборони Саламатін і Лєбєдєв);
  • участь колишнього голови СБУ Якименка в розгоні Майдану (за даними слідства, у лютому 2014-го він дав наказ про початок “антитерористичної операції” — так називали масові розстріли протестувальників).

“У справі, де були спалені результати НСРД, підозрювані: Янукович, начальник його Генштабу Замана і два його міністри оборони Саламатін і Лєбєдєв. Раджу розпитати Юрія Луценка, за генпрокурорства якого ця справа активно розслідувалась і збиралися докази, які тепер втрачено. У чиїх інтересах?” — написав політолог Віктор Уколов.

“Щоб освіжити в пам’яті:  останній міністр оборони часів Януковича Лебедєв, який, ймовірно, мав здати Україну після нападу Росії, народився в Росії. В українську політику вперше потрапив у 2006 році завдяки Тимошенко — став нардепом за списком БЮТ з прохідним номером №73. Однак уже у ВР він зрадив, перейшовши до іншої політсили й на вибори 2007 року Лебедєв пішов від “Партії регіонів”, – пише Уколов.

Фото: Facebook Віктора Уколова

Фото: Facebook Віктора Уколова

Саламатін також родом з Росії. Він найбільше продав реактивної артилерії й ракет.

Фото: Facebook Віктора Уколова

Фото: Facebook Віктора Уколова

Однак у ДБР заявили, що “такі звинувачення не відповідають дійсності й мають відверто маніпулятивний характер”.

“Державне бюро розслідувань повідомляє, що жодна з зазначених справ не знищена. Усі матеріали збережено, а провадження розслідуються відповідно до раніше затверджених планів і будуть передані до суду у визначені терміни. Навіть більше: деякі “знищені”, на думку журналістів, провадження вже завершені й передані в суд за останні три місяці”, — зазначили в пресцентрі ДБР.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

Нагадаємо, по кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

ЗМІ повідомили, що лідер рашистів Владімір Путін висунув Україні 6 вимог. Перші п’ять із них, як прагне Путін, мають бути закріплені у Конституції України.

1. Відмова від руху до НАТО. Нейтральний статус України. Одним із ґарантів якого готова стати Московщина, яка напала на нашу країну.

2. Російська мова – друга державна. Скасування всіх законів, що її обмежують.

3. Визнання Україною Криму московитським.

4. Визнання Україною незалежности терористичних утворень “ДНР та ЛНР” в адміністративних межах областей (включно з нині контрольованими Україною територіями).

5. “Денацифікація”. Заборона діяльности ультра-націоналістичних, нацистських і неонацистських партій і громадських організацій, скасування чинних законів про героїзацію т. зв. нацистів і неонацистів.

6. “Демілітаризація України”. Повна відмова від наступального озброєння, під яке при бажанні можна підвести будь-які види озброєнь.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *