Арена

Україна має унікальні можливості для розвитку всіх без винятку видів туризму

Щорічно 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму. Свято встановлено на рівні ООН Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 році в іспанському місті Торремолінос. День туризму в Україні відзначається також 27 вересня, починаючи з 1997 року.

Свято започаткували з метою популяризації туризму, висвітлення внеску в економіку світової спільноти.

У деяких країнах світу, особливо острівних, саме туризм є основною складовою наповнення бюджету. Зараз такі країни в умовах пандемії коронавірусної інфекції зіткнулися з величезними економічними проблемами.

Україна має унікальні можливості для розвитку всіх без винятку видів туризму — від гірського, морського, лікувального до екстремального. Про це я докладно розповідав у своїй книжці «100 визначних місць України», яка витримала вже два видання.

Візьмімо хоча б паломницький туризм. Софія Київська, Києво-Печерська лавра, Почаївська лавра, Зарваниця, Видубицький монастир, домонгольські церкви в Чернігові… А ще ж є Кременець, куди сотнями їдуть поляки, щоби віддати шану класику Юліушу Словацькому, є Моринці, місце народження Тараса Шевченка, є Сосницький музей Олександра Довженка і музей Івана Нечуя-Левицького в Стеблеві… Це лише те, що зразу приходить на згадку!

Туризм охоплює мільйони людей, різні галузі економіки, екологію та виробництво, сприяє пожвавленню міжнародних обмінів і людських контактів.

Сьогодні Державна прикордонна служба відзвітувала про те, що влітку нашу державу відвідали 3,5 мільйона іноземців (70 % – європейці, 24 % – представники Азії). Якщо уявити, що кожен з них залишив під час своєї подорожі принаймні 100 доларів, то це означає загальний прибуток для різних сфер української економіки у 350 мільйонів доларів. Це досить непоганий результат, особливо, якщо зважати на пандемію.

Ігор Шаров, державний діяч

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *