Арена

Зібрано докази про окупанта, який наказував розстрілювати мешканців Київщини

Накази про розстріл мирних мешканців під час окупації Київщини в березні віддавав такий собі рашист Антон Струєв.

Як повідомляє СБУ, яка зібрала повну доказову базу на нього, під командуванням цього кадрового офіцера, командира розвідроти розвідувального батальйону 15-ї “миротворчої” бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу РФ, розстрілювали мешканців села Броварського району.

У розпорядженні СБУ – перехоплена телефонна розмова, в якій “Беркут”, це позивний Струєва, дає підлеглому цей злочинний наказ: “Да валите там всех, нах*й! Есть гражданские – нах*й в расход, сука, всех!”.

За даними слідства, у селах Мокрець і Заворичі окупант особисто брав у полон беззбройних мирних мешканців і жорстоко, із застосуванням тортур, допитував їх.

“Встановлено, що вранці 22 березня 2022 року після одного з таких жорстких допитів підлеглі “Беркута” взяли на приціл місцевого мешканця, який випадково опинився поряд. У момент коли цивільний повернувся до них спиною, Струєв наказав стріляти в нього. Окупанти залишили чоловіка помирати.

Після важкого поранення той вижив. Він упізнав свого вбивцю та готовий свідчити проти нього у міжнародному суді.

СБУ нагадує про невідворотність суворого покарання для кожного окупанта, який вчинив злочини проти мирних мешканців”, – повідомили в СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *