Політвернісаж

Рукодупість в інформвійні

У мене таке враження, що скандал з недопуском медійників у Херсон відбувся через те, що його режисували не ті люди, які ведуть інформвійну з рашизмом. А робили режисери-постановники шоу.

Вони запланували візит Зеленського на понеділок, коли стартує G-20 і починається новий тиждень. Тому візит міг стати гвоздьом програми – звільнені люди і Верховний головнокомандуючий створили б дуже емоційну телекартинку на допущених до висвітлення візиту телеканалах. Які проблеми, що це було б не у минулий четвер, а через чотири дні? Ну посиділи б з відосами від бійців, чого ото бухтіть.

Ось така логіка піар-асів.

Але закони інформації працюють не так.

Подія відбулась – і ти маєш перший її показати, щоб застовбити дискурс за собою. Люди хочуть новину тут і зараз. Інакше то не новина, а свій прес-реліз самі жріть.

Люди радіють тут і зараз, а не коли у когось получиться.

Наша війна ведеться не тільки на фізичному фронті ЗСУ. Війна з рашизмом йде у всьому світі саме за допомогою медіа. Тому вигнати іноземних журналістів за те, що вони допомагали тобі у великій війні – це вїбати собі сокирою по коліну і вистрілити по стегну. І ще й показати свою рукодупість саме в інформвійні, від перемоги у якій залежить приблизно все.

Ну і да. Ось тут https://nashigroshi.org/…/u-tkachenka-rozdaly-83-mil…/ технічні завдання каналам Пінчука і Коломойського на їхню інформполітику в Єдиному телемарафоні. Вгадайте про кого йдеться:
🙂«авдиторія розуміє причинно-наслідкові зв’язки,… глибше розуміє процеси,… розвиває критичне мислення та власне ставлення»;
🙃 «додати впевненості в тому, що українці знаходяться під надійним захистом держави і Збройних Сил України… Звикнутися з думкою, що попри усе «життя триває» і «будемо жити». …Новини допомагають відволіктися».

Юрій Ніколов, журналіст

Мову ориґіналу збережено

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *