Арена

Влада повинна дати відповідь, навіщо ДБР робить українську армію небоєздатною

Дії ДБР з обшуками ЗСУ є абсурдними і не пов’язані з Петром Порошенком.

Так вважає журналіст Юрій Бутусов, про що він і розповів в ефірі Апостроф TV.

Журналіст повідомив, що слідчі, не маючи ніяких підстав для вилучення зразків бойової техніки, приїхали до військової частини і “провели незаконну операцію”.

На його думку, правоохоронці тепер за ці дії повинні відповісти перед судом.

“Дії співробітників ДБР, СБУ, а також військової контррозвідки та судді Хмельницького районного суду є незаконними, і цим повинна зайнятися контррозвідка. Співробітники, які вилучили зразки військової техніки повинні бути відсторонені, по ним повинна початися службова перевірка, порушено кримінальну справу і вони повинні відповісти за законом за розсекречення таємних операцій силовиків, а також нанесення шкоди обороноздатності держави”, – розповів він.

Журналіст підкреслив, що починати розслідування даної справи потрібно саме з тих людей, які конфіскували деталі, так як в судовому рішенні, з яким вони прийшли в частину, не було нічого сказано про вилучення деталей.

Він запевнив, що винні обов’язково повинні отримати реальні тюремні терміни.

“Закупівлі деталей, які були вилучені у військових частинах, проходили при президенті Порошенко. А перевірки у військових частинах проходять саме тому, що нова влада хоче знайти деякі кримінальні деталі в дії попередньої влади. Однак дана історія навряд чи пов’язана з п’ятим президентом України Петром Порошенко “, – запевнив Бутусов.

Відомо, що раніше, президент Зеленський висловив глибоку стурбованість діями працівників Державного бюро розслідувань, які провели обшуки в військових частинах Повітряних сил ЗСУ.

Тележурналіст Матвій Ганапольський підняв питання обшуків ДБР Повітряних сил ЗСУ. При цьому він висловив нерозуміння того, як просто до військової частини можуть прийти невідомі особи під виглядом ДБР і, за великим рахунком, залишити Україну без повітряної оборони на деякий час.

Присутній у студії “слуга народу” Юрій Камельчук повідомив, що в армії проблема того, що зброя неточна. На саму ситуацію депутат не відреаґував.

Нагадаємо, що слідчі Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками у три зенітні ракетні бригади Повітряних сил та вилучили обладнання, яке забезпечує систему протиповітряної оборони країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *