Арена

“Любителям смачного пломбіру” варто згадати, як саме Крим “став російським”

Склад місцевого населення Криму радикально змінився під час Другої світової війни і сьогодні вже не кожен може пригадати, як виглядав “форпост русского міра”.

“Кроме наиболее многочисленных татарских на полуострове были немецкие, итальянские, греческие поселения. Все изменилось во время войны: после массовых депортаций населенные пункты, которые заняли новые хозяева, начали другую страницу своей истории с другими названиями, другой культурой, другой историей”, – зазначає спільнота у ФБ История Скреп.

Варто, також, пригадати й те, як одразу після травневої депортації 1944 року, поки діти та люди старшого віку залишали Крим у вагонах для тварин, партійна верхівка вельми акуратно, з увагою до деталей, проводила опис майна кримськотатарських сімей, готуючись роздавати його “новим хазяям”, щоби їхні онуки у 2014 році, разом із “зеленими чоловічками” могли провести в Криму “референдум”.

Відомо, що багато ще в Україні є населення, яке тужить за часами СРСР. Найчастіше, вони розповідають, як добре було “тоді”, адже все було безкоштовне і пломбір був найсмачніший. Саме тому, онлайн-газета ПолітАрена дає коротку характеристику всім тим, хто сумує за “совком”, коли не було жодної перспективи, коли приховувалась правда, зате був смачний пломбір, називаючи їх просто любителями смачного пломбіру.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *