Арена

Мінсоцполітики оголошує війну домашньому насильству

В Україні переважно жінки та діти все частіше є жертвами домашнього насилля. COVID-19 створив додаткові чинники, які провокують це негативне явище.

У міністерстві соціальної політики зазначають, що насильство щодо жінок і дівчат негативно впливає на їхнє репродуктивне здоров’я, внаслідок чого знижується рівень народжуваності та збільшується кількість новонароджених дітей з вадами здоров’я.

Також, COVID-19 змінив життя людей, з’явилися додаткові чинники, які провокують прояви домашнього насильства.

“Саме тому Міністерство соціальної політики України розпочинає інформаційну кампанію “Не дай домашньому насильству шанс!”. Діти, які зростають у сім’ях, де відбувається насильство, у майбутньому можуть переносити цей негативний досвід у власне життя. Багатьом людям здається, що насильство найчастіше відбувається у сім’ях, де зловживають алкоголем чи вживають наркотики, що жертвами насильства стають неосвічені особи. Однак, це не так! Домашнє насильство має місце в сім’ї незалежно від соціального статусу, релігійних переконань чи етнічного походження”, – наголосили в Мінсоцполітики.

У міністерстві додали: якщо ви потребуєте консультації, боїтесь звертатися до поліції з цього питання чи з інших причин, то можете зателефонувати на номери “гарячих ліній”, де вам нададуть консультації та роз’яснення.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *