Арена

Шерег країн закликав своїх громадян терміново залишити Україну

У Великій Британії порекомендували громадянам, які зараз перебувають на території України, за можливости виїхати з країни, поки для цього ще є вільна можливість.

Чужоземні ЗМІ припускають, що таке рішення ухвалили на тлі загрози масштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.

Влада Великої Британії рекомендувала відмовитися від поїздок до України. Сполучене Королівство вивозить співробітників посольства із Києва, повідомляє місцеве МЗС.

Своєю чергою Міністерство закордонних справ Латвії закликає мешканців Латвії, які перебувають в Україні, найближчим часом покинути її.

Для виїзду МЗС рекомендує використовувати будь-які доступні безпечні транспортні засоби – повітряні або наземні маршрути, що ведуть або через країни-члени Європейського Союзу або НАТО.

Латвійці, які не можуть покинути Україну з обґрунтованих причин, повинні зареєструватися в консульському регістрі або звернутися до посольства Латвії в Києві з огляду на актуальну інформацію. МЗС Латвії закликає зараз не їздити в Україну.

Крім того, МЗС розсилає сповіщення про ситуацію у вигляді текстових повідомлень усім абонентам мобільного зв’язку, зареєстрованим у Латвії, які зараз перебувають в Україні. Міністерство повідомляє, що посольство Латвії працює у посиленому режимі.

У Нідерландах своїм громадянам повідомили, що у зв’язку з нарощуванням російських військ на кордонах РФ та Білорусі з Україною, посилюється напруга і ситуація там небезпечна.

“Код кольорів для України – помаранчевий і червоний. Це пов’язано зі зростанням напруженості у відносинах з Росією та невизначеністю щодо цього. Через цю невизначеність рекомендується відкласти будь-яку подорож. Якщо ви перебуваєте в Україні, подумайте, чи справді вам все ще потрібно залишатися там”, – йдеться у повідомленні.

Отже, США, Нідерланди, Південна Корея, Японія, Норвеґія, Латвія, Чорногорія та Ізраїль закликали своїх громадян терміново покинути територію України.

Україна дала Росії 48 годин на роз’яснення військової активности біля кордонів країни, повідомив очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *