Арена

Білорусам заборонили закликати до змін у їхній державі

МВС Білорусі додало гасло “Живе Білорусь” до списку нацистської символіки та нацистських організацій, повідомляє Настоящее время.

Гасло “Жыве Беларусь!”, що “супроводжується підняттям правої руки з розпрямленою долонею”, згадується в документі під 4 пунктом:

“Колабораціоністське вітання є символом 13-го Білоруського поліцейського батальйону при СД і 30-ї гренадерської (піхотної) дивізії Ваффен-СС (російська №2, вона ж – білоруська №1) нарівні з нацистським партійним вітанням “Хайль Гітлер”, – йдеться в документі.

Відтак, білорусам забороняється “кричати “Жыве Беларусь!” і відповідати “Жыве” з підняттям правої руки з витягнутою долонею.

До оновлення у списку нацистської символіки та атрибутики містилося десять пунктів. Тепер їх 52. Інші додані пункти – емблеми всіх дивізій (танкових, мотопіхотних та інших) вермахту, а також емблема “Чорне сонце” (Schwarze Sonne).

У 2021 році в Білорусі було запроваджено кримінальну відповідальність “за пропаганду чи публічне демонстрування, виготовлення та розповсюдження нацистської символіки чи атрибутики”. За цією статтею загрожує строк до чотирьох років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *