Арена

Щодо порушень у роботі військкоматів і ВЛК розслідують 260 проваджень – ДБР

Державне бюро розслідувань повідомляє про розслідування 260 кримінальних проваджень, пов’язаних із роботою терцентрів комплектування та військово-лікарських комісій.

Як повідомляє пресслужба відомства, до суду вже направлений 21 обвинувальний акт стосовно 35 людей, підозру повідомили ще 58 людям.

У бюро зауважують, що в межах цих кримінальних проваджень ДБР також задокументувало факти отримання посадовцями неправомірної вигоди на суму майже 4 млн гривень, а суди арештували майна на суму понад 3,2 млн гривень.

«На виконання рішення РНБО України від 11 серпня 2023 року працівники ДБР посилили системну роботу щодо протидії зловживанням та порушенням у ТЦК та ВЛК. І хоча більшість працівників ТЦК і ВЛК сумлінно виконують свої обов’язки, у багатьох реґіонах фіксують випадки зловживань службовим становищем чи перевищенням повноважень», – зауважують у ДБР.

У серпні президент Володимир Зеленський увів у дію популістське рішення РНБО про звільнення всіх обласних військкомів і призначення на ці посади офіцерів, які беруть участь у бойових діях.

Цьому передувала «всеохопна перевірка» територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки (військкоматів). Президент на початку серпня повідомив, що перевірка військкомів виявила багато зловживань, «відверто огидних».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *