Арена

Дрібне й нице політиканство депутатів від “Слуги народу”

Нардепам з фракції “слуг” “рекомендували” уникати коментарів щодо внесеного до Верховної Ради законопроєкту про удосконалення мобілізації і військового обліку.

Про це пише “Українська правда”, посилаючись на власні джерела у фракції.

Як стверджується, у фракції наголосили на необхідності дотримуватись однієї з президентом лінії з огляду на “чутливість питання”, тому “мобілізацію з суспільством мають комунікувати військові, від яких цей запит виходить”.

У фракції підкреслили, що тут необхідно проявити дисципліну і утримуватись від коментарів доти, поки військове керівництво не почне коментувати положення законопроєкту і не пояснить суспільству, чому саме такі норми пропонуються і чим вони вмотивовані.

“Фракції слід утриматися від коментарів з цього приводу в ЗМІ, на міжнародному рівні, в соцмережах, в особистих комунікаціях. Всі питання, якщо вони будуть, мають бути переадресовані військовому командуванню”, – наголосили у “слуг”.

25 грудня Кабінет Міністрів України вніс до Верховної Ради законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби”.

Законопроєкт, зокрема, містить пропозиції щодо зміни призовного віку, обмеження прав порушників закону про мобілізацію та уточнення щодо осіб, які мають право на відстрочку.

Філософ Олексій Панич вважає, що заборона для “слуг” на коментування законопроєкту про удосконалення мобілізації і військового обліку є “дрібним і ницим політиканством”.

“На Банковій вирішили, що коментувати закон про мобілізацію мають військові, а не правляча партія. І вже цим запустили в суспільство меседж, який звучав і від президента на прес-конференції: “Це не нам потрібна ваша мобілізація, це їм потрібна ваша мобілізація”, – вважає філософ. – І мотив цілком зрозумілий: “Після війни вам ще нас переобирати, тож не забудьте нашу доброту”.

Дрібне і нице політиканство. Надто у час, коли над країною нависла смертельна загроза.

Тому проблема набагато глибше, ніж просто стосунки між Зеленським і Залужним”.

Фото з архіву

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *