Візії

Всраті вірші під млявий біт…

З приводу резонансної репліки одного з моїх френдів, що я в молодості спала не з тими, а тепер стала стара, зморщена, і мені вже пізно, розкажу все, що знаю.

Репліка ця виникла під моїм дописом, де я дивуюсь своїй реакції на всраті вірші під млявий біт, які читаються патосним тоном. Допис обурив багатьох, і навіть таких людей, що я їх ніколи не помічала у вказаному амплуа. Причому обурив у таких аспектах, про які я навіть гадки не мала.

Мене питали, навіщо я це написала, вимагали назвати, кого конкретно мала на увазі, причому дуже так ультимативно.
Ну, і один з френдів (можливо, колишніх, я не можу перевірити), написав указану репліку.

Як я її сприйняла?

Ну, я подивилась на прізвище, переконалась, що людина насправді не має інсайдерської інформації з порушених нею питань, і те прізвище моментально забула, але почала мимоволі оцінювати правдивість діагнозу. Чи спала я у молодості з людьми, які могли би розкрити мені всю красу читання під млявий біт патосним тоном всратих віршів? Однозначно ні. Чи пізно мені цим займатися зараз? Однозначно так – я надто стара для цього гівна. Чи пов’язане це з моїм віком? Так, пов’язане. Чи пов’язане це з моєю зморщеністю? Однозначно ні, причому через два аспекти: 1. людина, яка не вміє писати вірші, але читає їх публічно, цілком заслуговує на те, щоби спати зі зморщеними жінками і чоловіками, якщо ті, звісно, не проти. 2. я не зморщена.

Що я зробила у відповідь на цей комент? Будучи впевнено незморщеною, отже спокійною, я просто спитала: “що це було?”.
Втім репліку я добре запам’ятала і використала її, щоби прикрасити свій наступний допис. Потім подумала, що можна зробити скрін і додати його туди, полізла шукати, і вже нічого не знайшла. Маю підозру, що автор прибрав комент і міг заодне відфрендитися з сорому.

Як я ставлюсь до того, що людина написала у мене в коментах такі речі? Я думаю, що це людина доволі смілива. Очевидно, що цей чоловік – стать я зауважила – висловив агресію, яка повинна була спровокувати моє обурення. Він не міг і сподіватися, що я не запам’ятаю його особу. Отже, він думав, що я йому якось-то відповім.

А потім протверезів та і видалився.

Ну, нічого. Всі ми люди.

Але навіщо я взагалі-то цю тему порушила. От про мене написали фігню. Від мене нічого не відпало. Світ не припинив існування. Зірки все так само сяють з неба холодним світлом…

Євгенія Чуприна, поетка

Фото з мережі

Мову ориґіналу збережено

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net.

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *