Арена

Новий король Великої Британії почав виконувати свої обов’язки

Король Чарльз III, якого вже коронували у Британії, пообіцяв служити країні з “вірністю, повагою та любовʼю”.

Новий король звернувся до нації, вперше у новому статусі, віддав шану своїй матері, Єлизаветі II, яка померла 8 вересня у війці 96 років і сказав, що тепер його роль має змінитися. Як розповідає The Guardian, король говорив про ролі та обовʼязки монархії та відносини суверена з англіканською церквою, до якої він належить.

“Як і сама королева робила це з непохитною відданістю, я також урочисто зобовʼязуюсь протягом часу, який дає мені Бог, підтримувати конституційні принципи, що лежать в основі нашої нації”, – заявив він.

Стосовно свого сина Вільяма, який тепер успадкував титул герцога Корнуолла, Чарльз додав, що гордий зробити його Принцом Уельським. Дружина Кейт тепер наслідує титул матері Вільямса, принцеси Уельської.

“Я також хочу висловити свою любов до Гаррі і Меган, оскільки вони продовжують будувати своє життя за кордоном”, – додав він у зверненні.

Король Чарльз уже провів першу аудієнцію з премʼєр-міністеркою Великої Британії Ліз Трасс. Новий британський монарх відомий тим, що ще в 2014 порівняв Путіна з Гітлером. А у 1981 році він станцював гопак із українським ансамблем Говерла у місті Дербі.

Фото: Фейсбук Кіпіані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *