Арена

Україна звернулася до Ізраїля по допомогу на 500 мільйонів доларів

Україна оголосила про свої плани щодо створення кількох клінік і реабілітаційних центрів, орієнтовною вартістю 500 мільйонів доларів США.

Про це повідомляє видання News Wall Israel, посилаючись на пресреліз The Jerusalem Post.

Нові клініки та центри реабілітації створюватимуться та фінансуватимуться міжнародними організаціями, як також Японським аґентством міжнародного співробітництва (JICA). І, за словами ізраїльського фінансиста й експерта з розвитку бізнесу та фінансового управління ізраїльських компаній, які працюють в Україні, Алекса Сутовського, можливо, Ізраїлем.

Україна заявила, що вона дуже зацікавлена в залученні Ізраїля до участи в проєкті, виходячи з репутації Ізраїля як експерта високого рівня в сфері реабілітації. Згідно з повідомленням, з початку війни в лютому 2022 року понад 200 тисяч цивільних осіб і військовослужбовців отримали поранення. Двадцяти тисячам із цих 200 тисяч довелося перенести ампутацію кінцівок, що змінило їхнє життя.

Однак можна очікувати, що фактична кількість буде більшою вдвічі, оскільки поранені люди змушені тижнями або місяцями чекати на невідкладну допомогу. Незважаючи на те, що існує нестача послуг з ампутації кінцівок, існує ще серйозніший брак реабілітаційних джерел, доступних українцям. Багато людей з ампутованими кінцівками не мають доступу до соціальних, фізіологічних і психологічних ресурсів, необхідних для адаптації до серйозної зміни, пов’язаної зі втратою кінцівок.

Ізраїль, який пережив численні війни та терористичні атаки, краще справляється з наслідками війни та може створювати центри з негайним ефектом, повідомляється у пресрелізі. Ізраїльські компанії також здобули високу репутацію завдяки своїм інноваційним технологіям, які можуть пришвидшити одужання, та мають досвід розробки нового медичного обладнання, такого як сучасні протези.

Українці чекають на ізраїльську медичну допомогу і розпочали кампанію, яка закликає ізраїльський уряд допомогти пораненим українцям знову стати “на ноги”.

“Фінансування дозволить міжнародним компаніям, зокрема ізраїльським, узяти участь у реабілітації сотень тисяч українців, які постраждали під час війни”, – сказав Сутовський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *