Арена

З Німеччини виганяють близько 280 тисяч біженців

Кількість людей, які перебувають у Німеччині в статусі біженців, сягнула нового максимального показника за останні десятиліття.

Про це повідомляє Neue Osnabrücker Zeitung із посиланням на письмову відповідь німецького МВС депутату Бундестаґу від партії Die Linke Кларі Бюнгер, інформує DW.

Згідно зі статистикою відомства, на кінець червня 2023 року в Німеччині зареєструвалися 3,26 млн біженців, що на 111 тисяч більше, ніж наприкінці 2022 року.

За даними МВС, за першу половину 2023 року кількість біженців з України в Німеччині збільшилася незначно – на 29 тисяч. Загалом їх трохи більше одного мільйона осіб.

У листі наголошено, що через продовження загарбницької війни, яку веде РФ, українці, як і раніше, прибувають до ФРН. Водночас, зазначає відомство, багато хто з прибулих українців повертається на батьківщину.

Також у списку біженців є близько 279,1 тисячі осіб, яких влада Німеччини зобов’язала покинути країну. Близько 80 відсотків із них після відмови у притулку отримали дозвіл на тимчасове перебування у ФРН.

Раніше правозахисна організація Pro Asyl, яка займається підтримкою шукачів притулку в Німеччині, закликала ЄС якнайшвидше продовжити дію директиви про тимчасовий захист українських біженців, що спливає в березні 2024 року.

Перед цим повідомляли, що з понад одного мільйона українських біженців, які приїхали до Німеччини, рятуючись від війни, 44% сподіваються залишитися в країні.

Уряди європейських країн виділили понад 43 мільярди євро на прихисток для українців, які стали біженцями через розв’язану московитами війну.

У Берліні з кінця лютого 2022 року до березня 2023-го зареєстрували 3250 злочинів проти українців. Найчастіше українці стають жертвами крадіжок, нападів і шахрайств. Як пояснили в «Альянсі українських організацій» Німеччини, запит у поліцію щодо нападів на українців в Берліні на їхнє прохання зробила депутатка берлінського парламенту Катрін Вален від партії «Союз 90/Зелені».

Згідно зі звітом, більшість злочинів проти українців скоїли в історичних районах німецької столиці — Мітте (640) та Шарлоттенбурґ-Вільмерсдорф (484). Найчастіше це були крадіжки (1294), тілесні ушкодження (704), шахрайство (301), погрози (234) та образи (117).

Поліція встановила підозрюваних чи ймовірних зловмисників лише у близько 1200 зареєстрованих злочинах. Найчастіше це стосувалося тілесних ушкоджень (575), погроз (187) та образ (86). Показник розкриття злочинів проти українців є дуже низьким, що може свідчити про небажання німецької поліції витрачати зусилля на розслідування справ проти симпатиків рашистів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *