Політвернісаж

В українському повітрі починає зависати запах переродження і осквернення цінностей

Влада домовляється з Росією про газ, бере 3 мільярди, обмінює, в числі інших, злочинців-беркутівців (з російського боку, здається, всі такі чи майже такі пішли на обмін), які вбивали Небесну сотню. Що тепер це означає – смерті Небесної сотні знецінені остаточно? Справедливість є лише у мріях? Вороги радіють – ще один удар в українське серце. Малороси «нєдоумєвают», мовляв, чого ж ви хочете, «свідомі», є ж тепло, гроші і люди.

Такі думки висловлює письменник Степан Процюк у своєму блозі.

В українському повітрі починає зависати запах переродження і осквернення цінностей. Українофоби це добре розуміють!
Малороси, чиї прадіди і діди часто були комсомольцями і комуністами і допомагали вмирати чесних людям від голоду, малороси, чиї діди і батьки незрідка боролися з «бандеровскім отродьєм», малороси, діди яких часто виживали будь-якою ціною, дивляться тепер на українські цінності невидючими, відстороненими очима… Як писав поет Євген Маланюк, з безмежним душевним болем, про землю перевертнів-малоросів: «А може й не Еллада степова, лиш відьма-сотниківна, мертва й гарна//що чорним ядом серце напува, і опівночі пропадає марно»…

Великою Ілюзією для українства було вірити, вважає Степан Процюк, що за незалежности сформується нове українське покоління. Це трапилося лише почасти, незначною мірою. Боротьба між Україною і Малоросією починає загострюватися, найперше у сфері цінностей, які дорогі зрілому українському суспільству.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *