Арена

В українців є правильна послідовність магічних дій для уникнення геноциду

Короткий пост у соцмережі маловідомого письменника Антона Санченка викликав справжній скандал.

“В двохсотквартирному будинку навпроти одна свічечка у вікні. В попередні роки було 2-3. Ну що ж. Ми на все заслужили.
Вибачте, пане Джеймсе Мейс. Усе було даремно”, – написав Антон Санченко.

Найвлучніше невдоволення позицією марґінала сформулював історик і письменник Назар Розлуцький: “Я не розумію одного: напуркуа ви, люди, в коментарях виправдовуєтеся? Хтось виїхав, хтось на роботі або на волонтерстві, хтось воює, хтось переосмислює традицію, хтось береже свічки на час локдауну, хтось і без свічки все добре пам’ятає, хтось ставить свічку не на вікно, а на стіл, ще хтось справедливо вважає, що побутово-прикладне значення свічки, яка тепер горить чи не щовечора у половині квартир країни, у цей час перебиває символічне. Ну а комусь реально пофіг. Але це не має означати, що ми всі дружно повинні звітувати людині з синдромом вахтера, горить у вашому вікні свічка чи не горить. І тим більше вважати себе винними в чомусь. Заслужили на геноцид, тьху, блін”.

“Правильно, геноцид — це таке покарання за провину, є правильна послідовність магічних дій для уникнення геноциду. Сторона, що не вдається до правильних обрядів, заслуговує на геноцид. Ох*єнна позиція, а головне цілком адекватна. Це нам за те, що не молимось. Що там, розстріли в Бучі не російськомовні накликали, ні?” – написав блоґер Остап Українець.

Нагадаємо, що за останні десять років зросла кількість громадян України, які визнають штучний голод, організований більшовистською Московщиною геноцидом українського народу. Згідно до результатів дослідження соціологічної групи “Рейтинґ”, 93% зазначили, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом українців, 3% – заперечують це, вагалися з відповіддю – 4%.

Сьогодні Голодомор в Україні 1932-1933 років офіційно визнали геноцидом українського народу 22 держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *