Арена

Куди звертатися з повідомленнями про ознаки корупції у секторі оборони?

Міністерство оборони України створило Департамент із питань запобігання корупції. У відомстві закликають громадськість звертатися до новоствореного департаменту у разі виявлення зловживань чи корупційних ризиків у сфері оборонних закупівель. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Виконувачем обов‘язків директора департаменту став Сергій Степанян. За його словами, ключова мета департаменту — реалізувати принцип нульової толерантності до корупції.

“Зараз ми перезавантажуємо і посилюємо антикорупційний підрозділ Міністерства оборони України. Його статус вже підвищено з Управління до Департаменту і тим самим розширено штат”, — сказав Степанян.

За його словами, незабаром оголосять про відбір на вакантні посади до цього підрозділу.

“Моє завдання — реалізувати принцип нульової толерантності до корупції. Одним із елементів роботи на системному рівні ми бачимо більш тісну взаємодію з громадськістю. Міністром оборони впроваджується реформа оборонних закупівель, ухвалено рішення щодо забезпечення прозорості у закупівлях”, — сказав Степанян.

Він також закликав військовослужбовців, бізнес, журналістів, громадських експертів і активістів інформувати департамент про ознаки корупційних проявів у секторі оборони.

Повідомлення про корупцію можна подати через спеціальну телефонну лінію (+38 044 271 39 86), захищену та загальну електронну пошту Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції Міноборони (uzvk_mou@post.mil.gov.ua), офіційний веб-сайт відомства, поштовою та на особистому прийомі громадян.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Міноборони планує перезавантаження антикорупційного управління та запровадження механізму громадського контролю. Для антикорупційного управління МОУ шукають кадри.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська московитів перейшли кордон під Харковом, Києвом, Херсоном, Черніговом і Сумами.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч рашистським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни, яка вже триває понад рік, рашисти обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, забороненої зброї. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах, масово ґвалтують жінок і дітей, убивають військовополонених, спалюють на окупованих територіях українські книжки, грабують культурні цінності та депортують до Московії українських дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *