Анонси

Незабаром відкриття фестивалю високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage 2020

Заходи фестивалю відбудуться з 20 до 25 серпня. Традиційно «Bouquet Kyiv Stage» збере шанувальників української музики, літератури, візуального мистецтва й театру в саду Софії Київської. Це вже третій фестиваль, який щоліта організовує культурний центр Дім “Майстер Клас”.

“Життя триває!” – це слоґан Bouquet Kyiv Stage 2020.

“Сьогодні Букет – це міський фестиваль. А місто – це не лише архітектурний ландшафт, це, передусім, люди. Саме люди роблять місце таким, яким воно є. Саме люди наповнюють його. Тому надзвичайно важливо говорити про людей, які впливають на простір, змінюють простір і нас у ньому. Взаємозв’язок міста і людей – про це ми хочемо говорити цього року. Саме тому обрали фокус-темою цьогорічного фестивалю «Місто майстрів”,– пояснює Ірина Буданська, співзасновник фестивалю.

Мовою музики: класичною, сучасною академічною, джазовою та експериментальною, цього року буде розкрито імена видатних майстрів: композиторів, педагогів, дириґентів, виконавців.

Третій Bouquet обіцяє стати фестивалем прем’єр. Театральний напрям буде представлено театрально-музичною виставою “Бабин Яр”.

Візуальна програма буде представлена художніми виставками з фокусом на період шістдесятників, а також проєктами, що поєднують візуальне мистецтво з новітніми технологіями.

“Життя триває!” – це також тема традиційних бесід під ясенем, на які запрошує засновник Bouquet Kyiv Stage Євген Уткін. Непересічні спікери та всі, хто любить метафізичні розмови й цікаві дискусії, зустрінуться в тіні двохсотрічного ясеня, що росте у саду Софії Київської.

Література – новий напрям фестивалю, буде представлена діалогами з письменниками й інтелектуалами, видавцями і перекладачами про взаємодію людини та міста. Ключовою подією стане поетичний марафон.

Цього року традиційна програма для дітей складається з театралізованих постановок, творчих майстер-класів й освітніх інтерактивів. Охоплює інтереси від немовлят до підлітків.

Загалом заплановано близько 40 подій, частина з яких буде транслюватися онлайн. Тож долучитися до дивовижного простору, наповненого мистецтвом і натхненням, зможе будь-хто у будь-якому куточку світу.

З метою запобігання поширення COVID-19, під час фестивалю організатори дотримуватимуться усіх рекомендацій МОЗ та правил, впроваджених Кабінетом міністрів України, Київською міською радою про проведення культурно-масових заходів під час карантину.

Серед подій, на які варто звернути увагу в першу чергу: концертний проєкт співачки Назґуль Шукаєвої “Х” 24-го серпня.
“В цьому році в проекті «Х», ми представимо композиції з нового дуетного альбому «Inspiration». В альбомі зібрані як авторські композиції Владислави Бучко, так й створені зі мною в співавторстві. В проекті також будуть виконані композиції Валентина Корнієнко та Олексія Боголюбова. Співпраця з актрисою Єкатериною Кістень й з балетом D`arts Dance Project — це новий світ для мене та новий експерімент взаємодії”, – зізналася співачка в інтерв’ю журналу “MARIE CLAIRE”.

Поетична збірка Маріанни Кіяновської «Бабин Яр. Голосами» — це приблизно півсотні поетичних висловлювань від імені учасників Голокосту, говорять вбиті й спостерігачі. Гості фестивалю побачать трагедію в театральній інтерпретації Олега Ліпцина.

“З текстом книги «Бабин Яр. Голосами» мене познайомив мій давній приятель, актор Олег Стефанов. І я зненацька побачив тему, яка мені близька. При цьому Маріанна вельми тонко її торкається. Й це дуже сучасно. Книга дала мені можливість підійти до трагедії минулого, використовуючи новий погляд, який і мені дає внутрішнє право взятися за роботу. (…) Для мене в постановці мова ведеться про пошук Бабиного Яру в нашому сучасному житті. Де та який Бабин Яр ми можемо віднайти в собі? Це моя особиста історія — я виявив вельми неочікувані грані в самому собі. Про які я не то що би не підозрював – не мав би бажання колись дізнатися”, – розповів Олег Ліпцин в інтерв’ю для інтернет-видання “Kyivdaily”.

5 серпня відбулася презентація Bouquet Kyiv Stage-2020, на якій організатори і куратори фестивалю представили детальну програму та учасників. Дарунком відвідувачам презентації фестивалю стала можливість послухати наживо концертне виконання опери Вікторії Польової “Безмежний острів”.

Композиторка Вікторія Польова каже: “Звукове таїнство відбувається в момент зіткнення тексту с янголами-втілювачами — з музиками. Саме тут, на цій містичній кухні готується контакт композитора з живою матерією. Тільки тут музика перетворюється на живе паруюче тіло. Тут створюється Подія”.

Підготував Віктор Макаров

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *