Арена

Під час окупації служитель УПЦ МП, як міг, допомагав рашистам

Проросійський піп в Ізюмському районі  освячував російських військових під час окупації та писав листи до РПЦ.

Як повідомляє СБУ, мова йде про  намісника чоловічого монастиря Ізюмської єпархії Української православної церкви, йому оголосили підозру у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

“Під час тимчасової окупації регіону він добровільно підтримав російських загарбників і на власному прикладі закликав зробити це інших місцевих жителів. Чоловік публічно заявив, що місцева релігійна громада підпорядковується виключно російській РПЦ. Він також написав листа помічнику московського патріарха Кирила з проханням надіслати “гумдопомогу” на окуповану частину регіону”, — сказано у повідомленні поліції Харківської області.

За даними СБУ, надалі підозрюваний використовував російські товари для проведення агітації на підтримку військових РФ.

“Він неодноразово виступав перед камерами кремлівських пропагандистів, які приїздили до захопленого на той час Ізюма. У своїх коментарях дискредитував українських захисників, заперечував факти російської агресії та героїзував знищених окупантів”, — повідомили у спецслужбі.

За інформацією прокуратури, у серпні 2022 року підозрюваний називав війну РФ проти України “військовою операцією” в інтерв’ю російським пропагандистам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *